Saxenda: køb online, pris, anmeldelser

Saxenda køb

At tabe og stabilisere vægt er ikke en let opgave. Jo ældre vi bliver, jo lettere er det for os at tage ekstra kilo på, og jo sværere er det at komme af med dem. Derfor kan løsningen på problemet med fedme ikke udskydes.

At forbedre vægttabsresultater ved hjælp af medicin er ret moderne og populært, så det skiller sig ud blandt andre metoder til at tabe sig. Særlige injektioner, såsom Saxenda, sælges på almindelige apoteker og på internettet. Læs denne artikel for at vide mere om egenskaberne ved denne medicin, og hvordan du køber den i Danmark.

Hvad er Saxenda?

Køb Saxenda Nu

Saxenda er en indsprøjtning til vægttab (fedmebehandling) med det aktive stof liraglutid. Denne medicin er udviklet af den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk. Liraglutid blev første gang godkendt til medicinsk brug tilbage i 2009. Siden da er det blevet brugt i Europa både til vægttab og som en aktiv ingrediens i et diabeteslægemiddel (Victoza).

Saxenda er indiceret til personer, der er overvægtige (BMI over 30). Det kan også bruges i tilfælde af overvægt (BMI 27-30), men kun ved tilstedeværelse af en samtidig sygdom. Der findes ikke en komplet liste over sådanne sygdomme, men det kan være hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes mv.

Hvordan virker Saxenda?

Saxenda forbrænder ikke fedt. Det hjælper patienter med at tolerere en diæt med lavt kalorieindhold lettere. Den aktive ingrediens i injektionen er en analog af det humane hormon GLP-1. Et af funktionerne ved dens handling er et fald i appetit. Dette giver patienten mulighed for betydeligt at reducere mængden af kalorier, der forbruges i maden. Liraglutid bremser også tømningen af maven, hvilket bidrager til en længere mæthedsfornemmelse. Vægttabet sker således på en ret naturlig måde. Kroppen mangler energi og begynder at bruge fedtreserver. Det betyder dog også, at det er meget vigtigt for patienten at følge diæt og motion. Med Saxenda er dette meget nemmere at gøre, men medicinen vil ikke gøre alt arbejdet for dig.

Hvordan køber man Saxenda i Danmark?

Saxenda sælges på apoteker og online lægemiddelplatforme. I Danmark er der ingen problemer med at købe indsprøjtninger til vægttab. Det er nok for patienten at have en recept og bruge tjenester fra lovlige sælgere.

Onlineapoteker opererer efter princippet om fjernkonsultation. De samarbejder med læger, der vurderer patientens helbredstilstand online og beslutter, hvilken medicin der skal ordineres. For at gøre dette udfylder kunden et spørgeskema med særlige afklarende spørgsmål, der afhænger af den valgte medicin.

En anden egenskab ved bestilling via internettet er muligheden for målrettet levering. Kureren kan bringe medicinen til dit hjem eller kontor næste hverdag.

Pris på Saxenda i Danmark

Du skal være forberedt på, at behandlingen af fedme vil kræve, at du bruger nogle penge. I de fleste tilfælde yder socialsikringen ikke midler til kampen mod overvægt. Læger over hele verden mener, at dette er forkert på grund af udbredelsen af fedme og dyrere relaterede lægemidler.

Afgiver du en online ordre, behøver du ikke betale flere gange. Platformen leverer en lang række tjenester, men alle er allerede inkluderet i prisen på medicinen. Prisen du ser på siden er endelig. Efter at have betalt for ordren, skal du bare vente på levering og starte behandlingen.

Hvordan køber man Saxenda uden recept?

Køb Saxenda Nu

Hvis du overhovedet vil købe Saxenda uden recept, så kan du ikke gøre det. Denne medicin kan kun købes på recept, selv online.

Hvis du bestiller Saxenda fra et onlineapotek, behøver du ikke først få en recept. Under bestillingsprocessen får du en konsultation, og lægen udsteder en recept, hvis det skønnes hensigtsmæssigt. Han/hun sender dette dokument til et partnerapotek (det apotek, der udleverer eller sender medicinen til dig).

Hvordan køber man Saxenda fra et andet land?

Hvis du allerede har brugt online platformens tjenester, kan du nemt afgive en ordre igen. Dette kan gøres selv på et andet lands territorium. Sælgeren, som vi samarbejder med, arbejder i de fleste europæiske lande. Derfor vil du på en rejse eller en forretningsrejse ikke stå uden den medicin, du har brug for.

Hvordan vælger man doseringen af Saxenda?

Du behøver ikke at vælge den passende dosis. Vedligeholdelsesdosis er 3 mg dagligt. Hvis det ikke passer dig, så vil lægen højst sandsynligt lede efter en alternativ behandling til dig. Årsagen til tilgængeligheden af forskellige dosispakninger er, at du i de første 4 uger bliver nødt til gradvist at øge dosis, startende fra 0,6 mg. For at gøre reglerne for at øge dosis mere forståelige, er den grundlæggende tabel angivet nedenfor (dog kun en læge kan arrangere den passende tidsplan).

Uge  Dosering (mg)
10,6
21,2
31,8
42,4
5+3

Hvordan laver man Saxenda-injektioner til vægttab?

Injektioner skal foretages med en sprøjtepen. Den indeholder allerede en injicerbar opløsning, så du behøver kun at injicere den dosis, der svarer til stadiet af din behandling. Medicinen skal sprøjtes ind under huden, så det er vigtigt at sikre sig, at du ikke utilsigtet injicerer det intravenøst. 3 steder er egnede til injektioner: mave, skulder og lår.

Saxenda er beregnet til daglig brug (1 injektion pr. dag). Du skal injicere medicinen på samme tidspunkt af dagen. På hvilket tidspunkt på dagen du vil udføre proceduren, bestemmer du selv under hensyntagen til din tidsplan og vaner.

Behandlingsforløbet varer 56 uger. Dette er ikke en strengt fastsat varighed, fordi lægen kan foretage justeringer i løbet af behandlingen. En opfølgende effekttest bør udføres 12 uger efter behandlingsstart. Med det korrekte behandlingsforløb bør patienten tabe sig mindst 5 % af vægten i løbet af denne tid. Ellers kan behandlingen blive stoppet.

Kontraindikationer og bivirkninger

Liraglutid er ikke egnet til patienter, der lider af pancreatitis. Inflammatoriske sygdomme i mave-tarmkanalen kan også blive en hindring for brugen af Saxenda til vægttab. Patienter, der lider af type 2-diabetes, bør kontrollere deres blodsukkerniveauer, fordi Saxenda kan forårsage hypoglykæmi.

Gravide kvinder kan ikke behandle fedme med disse injektioner. Hvis du ammer efter fødslen, bør du heller ikke bruge liraglutid i denne periode.

Nogle bivirkninger kan forekomme under behandlingen. Her er en grov liste over dem:

Meget normalHovedpine, kvalme, opkastning, diarré 
FællesSvimmelhed, dysgeusi, dyspepsi, reaktioner på injektionsstedet
UalmindeligDehydrering, takykardi, utilpashed

Erfaring med Saxenda

Data fra åbne kilder tyder på, at millioner af mennesker over hele verden har brugt Saxenda. Patienter rapporterer om positive oplevelser og høj ydeevne. Selvfølgelig kan du møde negative anmeldelser, men deres antal er meget lavere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.